Groente

Deel deze pagina:

Palmeras con olivada de aceitunas negras

Recepten
28 DEC 2015
Palmeras con olivada de aceitunas negras

bladerdeegvlinders met olijf en tomaat - borrelhapje

BENODIGDHEDEN
olivada:
100 gram zwarte olijven zonder pit

2 ansjovisfilet op olie, in stukjes gesneden
1 kleine knoflookteen, fijngesneden
1 volle theelepel kappertjes
1 tl gedroogde basilicum
s
ap van een halve citroen

3 eetlepels olijfolie
zwarte peper
palmeras:
1 pakje bladerdeeg (6 vellen)

100 g van de olivada - ongeveer de helft- de rest kan op een toastje!
75 gram gedroogde tomaten op olie, fijngesneden


BEREIDINGSWIJZE
Pureer voor de olivada (tapenade) alles in een keukenmachine fijn. Breng eventueel meer op smaak door meer citroensap, olijfolie en peper toe te voegen.

Verwarm oven op 220 ºC. Leg de plakken bladerdeeg naast elkaar en maak de naden aan elkaar vast met een beetje water. Rol licht uit met een deegroller. Besmeer dun met de helft van de olivada (tapenade). Bestrooi met de fijngesneden tomaten.

Rol vanuit beide korte kanten het bladerdeeg met de hand naar elkaar toe, eindig in het midden van het vlak.
Snijd met een mes de rol in plakken en leg op een bakplaat. Het maakt niet uit als het behoorlijk slordig wordt, het bladerdeeg zet in de oven uit. Plet een beetje met een spatel zodat de vulling er niet teveel uitkomt.

Bak 15 minuten in de oven goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.


Pagina terug