Groente

Deel deze pagina:

Romige bloemkoolsoep met kerrie

Recepten
18 JAN 2016
Romige bloemkoolsoep met kerrie

voor 4 personen

BENODIGDHEDEN
800 g bloemkoolroosjes (+/- 1 middelgrote bloemkool)
50 g boter
1 stengel prei, fijngesneden
1 theelepel kerrie
30 g bloem
1 l bouillon (groenten, rund of kip)
250 ml slagroom
2 eidooiers

BEREIDINGSWIJZE
Was de bloemkoolroosjes. Houd een tiental kleine roosjes opzij. Snijd de rest in grote stukken, kook 5 minuten in licht gezouten water en laat uitlekken.
Verwarm de boter in een stoofpan of een kookpot op matig vuur. Voeg de prei en de kerrie toe en roerbak dit voor ongeveer 1 minuut. Voeg vervolgens de bloem toe. Roerbak dit samen 1 minuut op laag vuur onder voortdurend roeren, en voeg vervolgens onder stevig kloppen met een garde de hete bouillon toe. Door snel kloppen voorkom je dat de bloem gaat klonteren..
Voeg de bloemkool toe (behalve de kleine roosjes), kruid met peper en zout en laat op laag vuur en onder regelmatig roeren nog 25 minuten pruttelen.
Haal de pan van het vuur, pureer het mengsel fijn en voeg vervolgens driekwart van de room toe. Proef en kruid indien nodig nog met peper en zout. Zet terug op het (lage) vuur en warm even door. Haal de pan vervolgens weer van het vuur. Meng de eidooiers met de rest van de room en voeg dit mengsel toe aan de soep. Meng goed. Werk af met de kleine bloemkoolroosjes die nog over waren.

Je kunt dit gerecht ook maken met half bloemkool en half broccoli. Eventueel kun je er op het laatst nog kervel of bieslook aan toevoegen. Lekker met in zonnebloemolie gebakken broodjes met kaas.
Geïnspireerd op een gerecht van www.okoko.nl.


Pagina terug