Groente

Deel deze pagina:

Oerpeen met kip

Recepten
25 JAN 2016
Oerpeen met kip

voor vier personen

BENODIGDHEDEN
2 paarse oerpeen
2 gele oerpeen
2 witte oerpeen
½ bosje tijm, fijngehakt of 2 tl. gedroogd
2 takjes rozemarijn, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
zout
zwarte peper uit de molen
1 hele kip of kipdelen met bot
150 g boter

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 120°C.
Schil de wortels en snijd in blokjes van +/- 1 cm. Leg ze op vetvrij papier en bestrooi ze met zout, peper, tijm en rozemarijn. Voeg de fijngehakte knoflook toe.
Zet de wortelblokjes in de oven en laat ze drogen. Dit duurt ongeveer 1 uur.
Bestrooi de kip met zout en peper en braad aan in een pan met de boter. Gaar de kip ongeveer 45 minuten op 180º C in de oven. Pluk het kippenvlees van de botten.
Meng de wortels met de stukken kip en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het wortel-kipmengsel over 4 diepe borden.

De wortelblokjes blijven knapperig, worden dus niet zacht. Door het drogen wordt de smaak veel intenser, echt lekker.
Herman beschikt natuurlijk over meerdere ovenplaatsen. Zo kan hij makkelijk de wortelen én de kip tegelijkertijd bereiden. Ik heb die luxe zelf niet. Maar je kunt de kip natuurlijk ook in een braadpan garen, het vlees wordt dan iets minder droog, maar het zal heerlijk zijn. Je kunt de wortelblokjes natuurlijk ook met iets anders eten, bijvoorbeeld pittig gekruide gehakballetjes. Dat deden wij.


Pagina terug