Groente

Deel deze pagina:

Tonijn-aardappelschotel

Recepten
29 FEB 2016
Tonijn-aardappelschotel

hoofdgerecht voor twee personen
 
BENODIGDHEDEN
2 blikjes tonijn op water (320 g)
1 bleek- of groenselderij
1 rode ui
2 teentjes knoflook
3 tomaten
2 eetlepels kappertjes

300 gram aardappelen, in schijfjes, gekookt
200 ml slagroom
geraspte kaas naar behoefte
versgemalen peper en zeezout
 
BEREIDINGSWIJZE
Leg onderin een ovenschaal de helft van de voorgekookte aardappeltjes. Verdeel daarop 1 blikje van de uitgelekte tonijn. Snijd 1 à 2 stengels bleek- of groenselderij in stukjes en de helft van de ui in ringen. Hak de knoflook fijn, gebruik de helft. Leg de drie ingrediënten op het tonijn-aardappelmengsel, strooi hierover de kappertjes en kruid naar smaak met peper en zout. Verdeel de helft van de geraspte kaas en de helft van de room over het mengsel.
Herhaal dit geheel nog één keer en leg als laatste de schijfjes tomaat over het geheel.  Zet de schotel ongeveer 30 minuten in de oven op 250 °C.
 
Een heerlijk gerecht!
De knoflook kun je eventueel in de slagroom uitknijpen en het heel even in laten trekken. Dan trekt de smaak er nog beter in. 
 


Pagina terug