Groente

Deel deze pagina:

Risotto met courgette en tonijn

Recepten
21 OKT 2018
Risotto met courgette en tonijn
Risotto met courgette en tonijn
voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN
1 middelgrote ui
1 fijngehakt teentje knoflook
2 el extra vergine olijfolie
200 gr risotto arboriorijst
500 ml (kippen)bouillon of water
een glas droge witte wijn
3 middelgrote courgettes, in dunne plakjes
400 gr gehakte tomaten uit blik
1 blikje tonijn in water
2 el fijngehakte, verse bladpeterselie
geraspte parmezaan
een klontje boter
versgemalen zwarte peper, zout
 
BEREIDINGSWIJZE
Zet een pan met dikke bodem (met een deksel) op een middelhoog vuur. Voeg de olijfolie, ui, knoflook en zout toe en roer ongeveer vijf minuten tot de ui zacht en glazig is.
Voeg de rijst toe en roer nog een minuut. Voeg de wijn en de bouillon of het water en de gehakte tomaten toe en breng aan de kook.
Roer er de courgette door en breng op smaak met zwarte peper. Zet het deksel op de schotel en laat de risotto ongeveer dertig minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is. Roer er 5 minuten voor het einde van de kooktijd de tonijn door, het klontje boter en strooi er de peterselie en eventueel de parmezaan over. Serveer.

Je kunt de risotto ook in de oven laten garen. Verwarm de oven daartoe voor op 200 °C. Gebruik een ovenvaste schotel (met een deksel) met een inhoud van drie liter en bereid het gerecht zoals hierboven.

Pagina terug