Groente

Deel deze pagina:

Stoofschotel met wortelgroenten

Recepten
29 DEC 2018
Stoofschotel met wortelgroenten
Stoofschotel met wortelgroenten
voor zes personen
 
BENODIGDHEDEN
1½ kg gemengde wortelgroenten, zoals koolraap, biet, winterwortel, pastinaak, wortelpeterselie en aardpeer
4 tenen knoflook
een paar takjes verse rozemarijn, salie en tijm, of gedroogd
versgemalen zwarte peper
olijfolie
400 à 500 ml groentenbouillon, of water
 
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak de wortelgroenten schoon en snijd grote exemplaren in  stukken. Snijd van de tenen knoflook de onderkanten af, maar pel ze niet. Leg de groenten met de (verse) kruiden in een ovenvaste pan.
Voeg wat peper, een scheut olijfolie en de bouillon of het water toe. Laat de groenten afgedekt in de oven in circa 2 uur gaar stoven.
De (verse) kruiden geven een extra accent aan de schotel. Controleer tussentijds of de groenten nog genoeg vocht hebben, hussel een beetje om, en voeg eventueel water of bouillon toe.

De groenten zijn lekker bij geroosterd vlees, gegrilde vis, of een kikkererwtenkaasburger.

Pagina terug