Groente

Deel deze pagina:

Groentencurry met doperwten en aardappel

Recepten
13 JAN 2019
Groentencurry met doperwten en aardappel
Dit is echt een heerlijk Indiaas gerecht. Wij aten het als hoofdgerecht met zilvervliesrijst en tofu curcuma. Als bijgerecht is het een mooie aanvulling bij andere Indiase specialiteiten.

Groentencurry met doperwten en aardappel
bijgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
1-2 rode of groene peper, fijngesneden
gemberwortel van 4 cm, geschild en fijngehakt
400 g tomaten, fijngesneden
75 ml (5 eetlepels) ghee, geklaarde boter of milde olijfolie
300 g doperwten (diepvries)
1 tl. komijnzaad (djinten)
½ tl. kruidnagel gemalen
2 tl. kaneelpoeder
1 tl. zwarte peper, gemalen
1 tl. korianderpoeder
1 tl. kurkumapoeder
½ tl. rode chilipoeder
5-6 kleine aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
zout naar smaak
2 tl. garam masala
eventueel 2 el. fijngesneden verse koriander, ter garnering

BEREIDINGSWIJZE
Pureer  de peper, gember en tomaten in een blender, keukenmachine of met de staafmixer tot een glad mengsel.

Kook de aardappelblokjes halfgaar.
Verhit de ghee, geklaarde boter of olie in een wok en voeg de  doperwten toe. Prak ze wat fijn met een vork en bak ze tot ze bruin zijn. Voeg het komijnzaad toe en bak even mee. Voeg vervolgens kruidnagelpoeder, kaneelpoeder, gemalen zwarte peper, kurkuma en rode chilipoeder toe en roerbak een paar minuten mee.
Voeg het tomatenmengsel en de gegaarde aardappelblokjes toe. Laat het geheel 10-15 minuten stoven tot de aardappelen gaar en zacht zijn.
Bestrooi het gerecht naar smaak met zout en garam masala. Garneer eventueel met verse koriander en serveer.

Pagina terug