Groente

Deel deze pagina:

Koolraap met waterkers en spek

Recepten
17 FEB 2019
Koolraap met waterkers en spek

Koolraap met waterkers en spek

bijgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
600 g koolraap
20 g boter
1 eetlepel olijfolie
150 g dobbelsteentjes spek
150 g waterkers, grof gehakt

BEREIDINGSWIJZE
Schil de koolraap en snijd ze in blokjes. Kook de blokjes in water met een beetje zout tot ze zacht zijn. Laat goed uitlekken.
Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan en doe de dobbelsteentjes spek en de blokjes koolraap in de pan. Draai er wat slagen versgemalen peper overheen en bak op hoog vuur tot de spekjes en de blokjes koolraap aan alle kanten lichtgoud van kleur zijn.
Doe de waterkers in een kom, voeg dan de koolraap en dobbelsteentjes spek toe. Schep door elkaar.
Laat even staan zodat de waterkers door de warmte iets slinkt - de waterkers moet zijn groene kleur behouden en de blaadjes mogen niet helemaal slap worden. Breng eventueel verder op smaak met zout en veel versgemalen zwarte peper, en serveer direct.

Pagina terug