Groente

Deel deze pagina:

Koolrabi-preisoep

Recepten
24 FEB 2019
Koolrabi-preisoep

Koolrabi-preisoep

voor vier personen

BENODIGDHEDEN
2 prei
3 koolrabi
2 vastkokende aardappelen
1 liter groentebouillon
2 el olijfolie
1 tl. tijm
snuf nootmuskaat
zout en peper naar smaak

BEREIDINGSWIJZE
Zet de bouillon op een laag vuur. Schil de koolrabi en verwijder eventueel houtige delen. Snijd in kleine blokjes. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Doe de blokjes koolrabi en aardappel in de bouillon en breng aan de kook. Kook totdat alles beetgaar is.
Giet af, maar vang de bouillon op in een kom.

Was de prei en snijd in fijne ringen. Verhit olie in een pan en smoor hierin de prei samen met de tijm, ongeveer 2 minuten. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de blokjes koolrabi en aardappel toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Zet eventueel een paar stukjes koolrabi apart die je voor het serveren toevoegt.

Pureer voor een gebonden versie de soep met een staafmixer. Breng op smaak met nootmuskaat en versgemalen peper en eventueel nog wat zout.
Als variatie kun je er ook nog geraspte pecorinokaas over strooien.

Pagina terug