Groente

Deel deze pagina:

Oosterse groenten uit de wok

Recepten
17 MAA 2019
Oosterse groenten uit de wok

Oosterse groenten uit de wok

bijgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
1 broccoli, in roosjes
1 paksoi, in stukken
300 gr sperzieboontjes, heel of gebroken
1 el zonnebloemolie
1 cm verse gember, fijngehakt
3 el kippenbouillon
2 el ketjap manis (of andere sojasaus)
2 el mirin
1 el suiker
seroendeng als garnering
eventueel geraspte kokos als garnering

BEREIDINGSWIJZE
Blancheer de groenten in ruim water, kort of lang, al naar gelang hoe knapperig je de groenten wilt hebben.

Verhit 1 eetlepel olie in een wok (of koekenpan). Doe de gember in de pan en schep 1 minuut om. Voeg de bouillon, sojasaus, mirin en suiker toe. Breng de saus aan de kook. Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe. Doe de groenten in de pan, schep goed om en wok ze 2-3 minuten.

Haal uit de pan, leg de groenten op een serveerschaal. Giet de saus uit de pan over de groenten en garneer met de seroendeng en eventueel de geraspte kokos.

Deze groenten in zoete saus zijn lekker met zilvervlies rijst en bijv. de Gekruide rundvleeslapjes met kokosmelk van twee weken geleden (zie onze website).

Pagina terug