Groente

Deel deze pagina:

Aubergine met granaatappeldressing

Recepten
28 APR 2019
Aubergine met granaatappeldressing

Aubergine met granaatappeldressing
Bijgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
2-3 kleine tot middelgrote aubergines, in de lengte in plakken
¼ theelepel kurkuma
1 eetlepel garam masala
2 eetlepels sesamolie, plus extra voor invetten
2 sjalotten, gesnipperd
1 teentje knoflook, heel fijngesneden
1 eetlepel rietsuiker
3 eetlepels witte balsamico azijn
½-1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel fijngesneden koriander
1 eetlepel fijngesneden munt
2-3 eetlepels granaatappelpitjes + wat sap

BEREIDINSWIJZE
Bestrooi de aubergineplakken met 3-4 theelepels zout, leg ze in een vergiet die op een kom staat en laat 30 minuten staan. Spoel daarna het zout eraf, knijp de plakjes goed uit en dep droog (door de aubergineplakken vooraf met zout te bestrooien en daarna uit te knijpen haal je het overtollige vocht eruit, waardoor ze beter te grillen zijn. Wel na het afspoelen goed droogdeppen met keukenpapier).
Zet een pannetje op middelhoog vuur en voeg de sjalotten, knoflook, suiker, azijn, chilipoeder en 3 eetlepels water toe. Breng aan de kook en laat 1 minuut pruttelen. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen. Roer koriander, munt en granaatappelpitjes erdoor.
Doe de kurkuma en garam masala met de olie in een kommetje en roer tot een pasta. Wrijf de aubergineplakken aan beide kanten in met de masalapasta.
Zet de grill aan op de hoogste stand (of verhit de grillpan) en kwast het grillrooster of de grillpan in met sesamolie. Leg de aubergineplakken op het rooster of in de pan en grill ze 8-9 minuten tot ze aan beide kanten mooie zwarte lijntjes hebben; keer de plakken halverwege om.
Leg de aubergineplakken op een bord en schep de dressing erover.

Gebaseerd op een recept van www.okoko.nl

Pagina terug