Groente

Deel deze pagina:

Soep van puntpaprika en tomaat

Recepten
02 JUN 2019
Soep van puntpaprika en tomaat

Soep van puntpaprika en tomaat
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
3 puntpaprika’s, in stukjes gesneden
2 tomaten, in stukjes gesneden
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1-2 groentenbouillonblokjes
2 eetlepels paprikapoeder
1 theelepel kerriepoeder
mespunt chilipoeder (of meer)
2 theelepels gedroogde oregano
gemalen zwarte peper en zout
olie om te bakken
eventueel verse fijngehakte peterselie

BEREIDINGSWIJZE
Breng 1 liter water aan de kook.
Verhit ondertussen in een soeppan een scheutje olie. Fruit de uien met de knoflook tot de ui glazig ziet. Voeg vervolgens paprikapoeder, kerriepoeder, chilipoeder en oregano toe. Bak de kruiden even kort mee. Voeg vervolgens de paprika en tomaat toe en bak dit 5 minuten op middelhoog vuur mee.
Verkruimel het bouillonblokje (of 2) en schenk het lauwwarme water in de pan. Breng aan de kook, draai het vuur lager en leg het deksel op de pan. Laat 30 minuten pruttelen.
Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi eventueel met wat gehakte, verse peterselie.

Dit recept is gebaseerd op een recept van Familie over de kook.

Pagina terug