Groente

Deel deze pagina:

Griekse salade met tomaat, postelein en feta (Horiatiki)

Recepten
28 JUL 2019
Griekse salade met tomaat, postelein en feta (Horiatiki)

Griekse salade met tomaat, postelein en feta (Horiatiki) voor vier personen

BENODIGDHEDEN
225 g tomaten
1 rode ui, in dunne ringen gesneden
1 groene paprika, zonder zaad(-lijsten) en in smalle repen
½ komkommer, in plakjes
150 g feta, verbrokkeld
1 handvol verse postelein, afgespoeld
8-10 zwarte olijven
6-7 el extra vierge olijfolie
1 el citroensap
1 tl gedroogde marjolein of oregano
zout en versgemalen zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE
Snijd de tomaten in vieren en leg de stukken in een kom. Haal de blaadjes van de posteleinsteeltjes. Snijd de steeltjes in stukjes. Voeg ui, paprika, komkommer, feta, postelein en olijven toe aan de tomatenstukjes.
Besprenkel het mengsel met olijfolie en citroensap. Strooi er marjolein of oregano, en peper en zout naar smaak over. Schep alles voorzichtig om.
Zet de salade voor het opdienen 10-15 minuten weg (op kamertemperatuur) zodat de dressing en de kruiden goed kunnen intrekken.

Pagina terug