Groente

Deel deze pagina:

Couscoussalade met pruimen, geitenkaas en noten

Recepten
18 AUG 2019
Couscoussalade met pruimen, geitenkaas en noten

Couscoussalade met pruimen, geitenkaas en noten maaltijdsalade voor twee personen

BENODIGDHEDEN
150 gram volkoren couscous
3 tomaten
2 gele paprika
1 bosui
8 gedroogde pruimen
bosje munt
2 eetlepels amandelen en cashewnoten
50 gram zachte geitenkaas
scheut olijfolie extra vergine
peper en zout

BEREIDINGSWIJZE
Breng 300 ml water met eventueel wat zout aan de kook. Schenk het water over de couscous en laat het 5 minuten afgedekt wellen. Laat de couscous afkoelen.

Snijd de tomaten en de paprika’s in blokjes en de bosui in ringen. Snijd de pruimen in reepjes. Was de munt en hak het grof. Hak de noten grof.

Meng de tomaten, de paprika’s, de bosui, de reepjes pruimen en royaal munt door de couscous. Schep er de verkruimelde geitenkaas door en strooi de noten erover. Maak af met eventueel nog wat zout en peper en doe er als laastste een scheut olijfolie over.

Naar een recept van het Voedingscentrum.

Pagina terug