Groente

Deel deze pagina:

Witlofsalade met radijs en grapefruit

Recepten
25 AUG 2019
Witlofsalade met radijs en grapefruit
Witlofsalade met radijs en grapefruit
lunchgerecht voor 2 personen

BENODIGDHEDEN
4 stronken witlof

8 radijsjes
1 grapefruit
1 el extra vergine olijfolie met een scheutje grapefruitsap
zeezout
gemalen zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE
Maak de witlof schoon, verwijder de buitenste bladeren en snijd de witlof in langwerpige schuitjes. Verdeel de witlof over een grote platte schaal.
Snijd de radijsjes in hele dunne plakjes en verdeel deze over de witlof. Van de grapefruit heb je alleen de partjes nodig. Snijd hiervoor met een scherp mesjes tussen het vruchtvlees en het velletje (in een driehoekje), daarna kun je de partjes er met je mes uitwippen. Verdeel de grapefruit over de salade.
Meng de olijfolie met zout en peper en druppel daarna over de salade. Hak de walnoten grof en strooi erover.

Het recept is geïnspireerd op een recept van www.francescakookt.nl. Je kunt er als laatste ook nog geroosterde, gehakte pecannoten of walnoten aan toevoegen.

Pagina terug