Groente

Deel deze pagina:

Wortelsalade met rozijnen

Recepten
08 SEP 2019
Wortelsalade met rozijnen

Wortelsalade met rozijnen
voor vier tot zes personen

BENODIGDHEDEN
6-8 wortelen
50 g rozijnen
mayonaise naar smaak
1½ - 2 theelepels honing
2 theelepels limoensap of azijn
zout naar smaak
eventueel gemalen zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE
Schrap de wortelen, spoel ze af onder koud water en droog ze met keukenpapier.
Hak de wortelen fijn in de food processor of rasp ze met de handrasp. Doe de geraspte wortelen met de rozijnen in een kom.
Doe in een klein kommetje de mayonaise, honing, limoensap of azijn en het zout. Proef en voeg eventueel gemalen zwarte peper toe.
Voeg de dressing toe aan het wortel-rozijnenmengsel, bedek de kom en zet tot gebruik gekoeld weg.

Je kunt de salade 48 uur vantevoren maken. Dek de salade af en bewaar in de koeling tot gebruik.  

De rozijnen kun je vervangen door gedroogde cranberries of blokjes ananas. Voeg er geraspte of gehakte appel door. Voeg er (gehakte) blanke amandelen of zonnebloempitten door voor een extra bite. Je kunt er ook nog fijngesnede witte of rode kool doorheen doen. Doe de rode kool wel pas op het laatst door de salade anders kleurt de kool met de mayonaise en wordt je salade paars.

Pagina terug