Groente

Deel deze pagina:

Peperonata

Recepten
16 AUG 2020
Peperonata

vegetarisch bijgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
2 flinke uien, in dunne plakken
olijfolie
3 rode paprika’s, in repen
1 blik gepelde tomaten, in stukken
1 eetlepel azijn
50 g groene olijven, in stukjes
wat blaadjes verse basilicum (optioneel)
peper, zout

BEREIDINGSWIJZE
Bak de uien in een scheut olijfolie op halfhoog vuur tot ze glazig zijn. Voeg de paprika toe en bak nog een paar minuten mee, tot hij begint te kleuren.

Doe de tomaten en de azijn erbij, draai het vuur wat lager en laat onder een deksel 10 minuten smoren.

Voeg de olijven toe, breng op smaak met zout en peper en laat nog eens 10 minuten sudderen.

Doe er als je dat wilt wat gescheurde blaadjes basilicum in, schep om en serveer.

Pagina terug