Groente

Deel deze pagina:

Zoete bataat, koolrabi en kikkererwten uit de tajine

Recepten
30 AUG 2020
Zoete bataat, koolrabi en kikkererwten uit de tajine
voor drie á vier personen

BENODIGDHEDEN
2 eetlepels plantaardige olie (bijv. olijfolie)
1 gesnipperd ui
2 tenen knoflook
500 gram zoete aardappel (geschild en in blokjes)
500 gram koolrabi (geschild en in blokjes)
1 rode paprika (in reepjes)
1 courgette (in reepjes)
1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
1 potje kikkererwten (320 gram, omgespoeld en uitgelekt)
een flinke snuf kaneel
2 theelepels gemalen komijn
200 ml groentebouillon (van een blokje)
50 gram rozijnen
eventueel een handje korianderblaadjes
zout en peper naar smaak

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de olie in een pan of in de tajine. Fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg de zoete aardappel, koolrabi en paprika toe. Bak de groenten een paar minuten, al omscheppend. Voeg nu de tomatenblokjes, de kikkererwten, kaneel en komijn toe. Kruid met peper en smaak naar smaak. Schep goed door.
Schenk de bouillon erbij en laat 20 minuten stoven, met een deksel op de pan.
Voeg op het laatst de courgette en de rozijnen toe en stoof deze nog zo’n 15 minuten mee.

Serveer het gerecht eventueel met korianderblaadjes. Erg lekker met couscous, quinoa of rijst en een salade.
Voor extra pit kun je er ook nog een (heet of minder heet) pepertje door doen.

Pagina terug