Groente

Deel deze pagina:

Tjap Tjoi

Recepten
27 SEP 2020
Tjap Tjoi
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
200 g tofu
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook

1 dunne prei
1 wortel
1 rode paprika
1-2 rode pepers, naar smaak
1 paksoi, het witte gedeelte
100 g broccoli
een halve komkommer

150 g champignons
125 g taugé
3-4 theelepels maiszetmeel (maizena)
3 theelepels sesamolie
3 eetlepels zonnebloemolie

zout, peper en nootmuskaat naar smaak

BEREIDINGSWIJZE
Snijd de tofu in blokjes en frituur deze goudgeel in hete zonnebloemolie, laat ze uitlekken.
Snipper de sjalotjes en pers de knoflook. Snijd de prei, wortel, paprika en pepers in reepjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de komkommer (ongeschild) in schuine stukjes. Snijd de champignons in plakjes en de witte paksoistelen in reepjes. Was alle groenten. Blancheer de taugé met kokend water. Leng het maiszetmeel aan met een beetje water en roer dit door totdat alles is opgelost.
Fruit de sjalotten in de hete zonnebloemolie lichtbruin. Voeg de knoflook en de pepers toe en laat deze even mee fruiten. Voeg vervolgens de prei en wortelreepjes toe en 2 kopjes water. Laat dit 1 minuut pruttelen. Voeg nu beetje bij beetje het maizenapapje toe tot er een gebonden saus ontstaat. Doe alle resterende groenten en de tofu erbij en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en de sesamolie. Goed omscheppen tot de groenten beetgaar zijn.

Voor een niet vegetarische variant kun je garnalen of kipfilet toevoegen. Lekker met rijst of noedels.

Pagina terug