Groente

Deel deze pagina:

Rode kool uit de oven

Recepten
25 OKT 2020
Rode kool uit de oven

bijgerecht voor zes personen
 
BENODIGDHEDEN
750 gram rode kool
1 grote rode ui, gesnipperd
1 appel, zonder klokhuis, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
¼ theelepel gemalen kruidnagel
¼ theelepel (versgeraspte) nootmuskaat
1½ eetlepel rietsuiker
2 eetlepels rode wijnazijn
20 gram boerenboter, in blokjes
zwarte peper, zeezout
 
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 150º C. Snijd de kool in vieren en verwijder de harde kern. Snijd de kool fijn en doe hem de de gesnipperde ui en fijngesneden appel in een grote braadslee. Schep alles goed om.
Meng de knoflook, kruidnagel, nootmuskaat, suiker en de azijn in een kleine kom. Giet het mengsel over de kool en schep alles om.
Verdeel de boterklontjes erover. Dek de braadslee af en stoof de kool 90 minuten in de oven. Roer tussendoor een of twee keer alles door.
Breng de rode kool op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en serveer hem heet.

Pagina terug