Groente

Deel deze pagina:

Stoofpotje van linzen, spruitjes en koolraap

Recepten
22 NOV 2020
Stoofpotje van linzen, spruitjes en koolraap
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
2 eetlepels olijfolie
2 uien in ringen
4 tenen knoflook, in plakjes
250 g groene linzen
1 eetlepel tijmblaadjes
50 g gedroogde tomaten, in reepjes
½ theelepel karwijzaad
500 g koolraap, in stukjes van 2 cm
500 g spruitjes, schoongemaakt
gemalen chilipeper
125 ml crème fraîche

BEREIDINGSWIJZE
Verhit de olie in een ruime braadpan en fruit de uien en knoflook zachtjes 5 minuten. Schep de linzen, tijm, gedroogde tomaten en het karwijzaad erdoor. Voeg 600 ml water toe en breng alles aan de kook.
Kook de linzen zachtjes gedurende 15 minuten. Voeg de stukken koolraap, de spruitjes en naar smaak zout en chilipeper toe. Breng alles opnieuw aan de kook en stoof het gerecht in nog 15 minuten, of tot de groenten gaar zijn.
Roer de crème fraîche door het gerecht, proef of er genoeg zout en peper in zit en serveer.

Pagina terug