Nagerechten & Gebak

Deel deze pagina:

Havermoutse pap met honing en fruit

Recepten
15 JUL 2014
Havermoutse pap met honing en fruit
Havermoutse pap met honing en fruit
dessert voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN
500 gram havermout
0,75 liter melk
350 gram witte rietsuiker
2,5 dl citroensap
100 gram honing
200 gram geraspte noten
100 gram gehakte noten
2,5 dl slagroom
vers seizoensfruit zoals appels, sinaasappels, kiwi’s, dadels, banaan en druiven.
 
BEREIDINGSWIJZE
Laat de havermout een nacht weken in de melk.
 
Klop de slagroom op en meng het samen met de rest van de ingediënten door de havermoutse pap.
 
Serveer met vers in stukjes gesneden seizoensfruit.
 
In de zomer is dit dessert goed te bereiden met diverse bessen, aardbeien, kersen, verse vijgen en frambozen. In het najaar natuurlijk o.a. met pruimen.
 

Pagina terug