Nagerechten & Gebak

Deel deze pagina:

Sinaasappelcake

Recepten
23 JUL 2014
Sinaasappelcake
Sinaasappelcake
voor acht personen
 
BENODIGDHEDEN
2 sinaasappels
1 citroen
180 g witte amandelen (of amandelmeel)
4 biologische eieren
zout
170 g witte rietsuiker
80 ml olijfolie
125 g bloem
2 tl wijnsteenbakpoeder
bakpapier, keukenmachine, springvorm Ø 24 cm
 
BEREIDINGSWIJZE
Leg de schoongeboende sinaasappels en citroen in een pan en schenk er zoveel water bij tot ze onderstaan. Leg een cirkel natgemaakt, verfrommeld bakpapier op de citrusvruchten zodat ze onder water blijven. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook het fruit 15 min. zachtjes.
Laat het fruit in de pan afkoelen. Halveer de sinaasappels en citroen en pers ze apart van elkaar uit. Snij de schil van 1 halve sinaasappel en van 1 halve citroen in stukken (de rest kan weg). Pureer ze met al het sinaasappelsap en de helft van het citroensap in een keukenmachine tot een pasta.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin en maal ze in de keukenmachine fijn.
Verwarm de oven tot 180°C. Vet de springvorm in met wat olie en bekleed hem met bakpapier (door de olie blijft het papier op z’n plaats). Klop in een beslagkom de eieren los met een mespunt zout. Mix er de suiker door. Klop er de citruspasta, de amandelen of het amandelmeel en de olijfolie door. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de beslagkom. Spatel de bloem door het eimengsel.
Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in ca. 50 min. gaar en bruin in de oven (let op dat het niet te hard gaat).
Serveer warm of wikkel de cake na afkoelen in bakpapier en een theedoek, voor later. 
 
Van 24-48 uur bewaren wordt de cake kleffer en eigenlijk lekkerder.

Pagina terug