Nagerechten & Gebak

Deel deze pagina:

Citroentaart

Recepten
02 AUG 2014
Citroentaart
Citroentaart
voor één taart
 
BENODIGDHEDEN
voor het deeg:
130 g witte rietsuiker
130 g boerenboter
1 ei
1 eidooier
260 g (tarwe-)bloem
voor de vulling:
150 g boerenboter
150 g witte rietsuiker
5 eieren, losgeklopt
sap en rasp van 2 citroenen
 
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 200°C.
 
Klop suiker en boerenboter luchtig en voeg de eieren toe. Meng er de tarwebloem door en kneed het kruimelige geheel tot een samenhangend deeg. Maak er een bal van en leg in plasticfolie in de koelkast.
 
Laat op laag vuur de boter smelten en roer er de suiker door. Voeg geleidelijk en al roerend de eieren toe. Voeg sap en rasp van de citroenen toe. Verwarm al roerend tot het mengsel gebonden is.
 
Bekleed een ingevette, lage, geribbelde bakvorm met het deeg en snijd de randen netjes bij. Giet de vulling erin en zet ca. 40 minuten in de oven. 

Pagina terug