Nagerechten & Gebak

Deel deze pagina:

Torte di mele al burro

Recepten
13 AUG 2014
Torte di mele al burro
Dit keer een Italiaanse appeltaart, naar een recept van Michele Scicolone, één van mijn favoriete kookboekschrijvers. De taart gaat perfect samen met een zoete dessertwijn. Je kunt ook peren in plaats van appels gebruiken.
 
Torta di mele al burro 
Appel-botertaart, voor acht personen
 
BENODIGDHEDEN
125 g roomboter, plus 15 g
3 Goudreinetten, geschild en zonder klokhuizen, in plakken van ½ cm
100 g bloem
½ theelepel wijnsteenpakpoeder
½ theelepel zout
2 eieren, plus 1 eierdooier
mespunt vanille bourbonkorreltjes
250 witte rietsuiker
½ theelepel geraspte citroenschil
poedersuiker
 
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ronde taartvorm van 23 cm doorsnee en 5 cm hoog royaal met boter in.
Verhit de boter in een grote koekenpan. Giet er 6 eetlepels van in een kleine kom en zet weg. Doe de plakken appel in de boter in de koekenpan en bak ze onder af en toe omscheppen in circa 10 min gaar. Neem de pan van het vuur.
Doe de bloem in een kleine kom en schep er het bakpoeder en zout door. Klop de hele eieren en de dooier in een andere kom tot ze goed gemengd zijn. Klop er de 6 eetlepels gesmolten boter, de vanille-bourbon, rietsuiker en de citroenrasp door. Schep de bloem en vervolgens de gebakken appels door. Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Zet de taart 30-35 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Zet de taart op een rooster en laat 5 minuten in de vorm afkoelen. Keer de taart op een bord, verwijder de vorm en laat de taart verder afkoelen op het rooster. Doe vlak voor het serveren de poedersuiker in een zeef en bestuif er de bovenkant van de taart mee.

Pagina terug