Nagerechten & Gebak

Deel deze pagina:

Sinaasappelorangettes

Recepten
13 AUG 2014
Sinaasappelorangettes
Sinaasappelorangettes
voor 20 á 25 stuks
 
BENODIGDHEDEN
4 (bloed-)sinaasappels
500 ml water of hoeveelheid water zodat de vruchten net onderstaan
500 gram suiker of dezelfde hoeveelheid suiker als water 
100 gram pure chocolade van 70% of hoger
eventueel sinaasappel- of mandarijnenrasp
 
BEREIDINGSWIJZE
Spoel de sinaasappelen om, droog ze met een theedoek en snij ze in plakken van een halve centimeter.
Breng een pan met water aan de kook en pocheer de plakken 1 minuut om de bittere smaak van hun schil te ontdoen. Haal ze uit het water en gooi het kookwater weg.
Verwarm de halve liter water samen met de suiker en laat aan de kook komen. Leg de sinaasappelen en mandarijnen hierin en laat op een zacht vuur 40 minuten koken. Roer af en toe voorzichtig om, zonder dat je het vruchtvlees beschadigd.
Laat de vruchten afkoelen in het suikerwater.
Haal ze eruit met een schuimspaan en laat ze een aantal uren drogen in een oven op 50/60 °C met de deur op een kier. Keer ze af en toe om. Als ze niet meer plakkerig aanvoelen zijn ze klaar.

Voor de chocoladedip
Breng een pan met een bodempje water aan de kook en zet een vuurvaste schaal op de pan, zorg dat de bodem het water niet raakt.Breek de chocolade in stukjes boven de schaal en roer met een houten pollepel tot alles gesmolten is (au bain marie)
.
Haal de schaal van het vuur en doop hier de sinaasappels in zodat ze met één helft onder de chocola zitten en leg ze op een stuk bakpapier. Bestrooi elke chocoladehelft eventueel met de sinaasappel- of mandarijnrasp en laat op kamertemperatuur hard worden. Bewaar de orangettes op een koele en droge plaats.

De chocoladedip kun je ook van melkchocolade maken, of zelfs weglaten. Net zo lekker.
De hoeveelheid water/suiker uit het recept zijn voldoende voor 4 sinaasappels, mocht je meer willen maken pas dan de hoeveelheid water en suiker aan. De verhouding water en suiker is 1 op 1.

Pagina terug