Nagerechten & Gebak

Deel deze pagina:

Chocoladetaart

Recepten
14 AUG 2014
Chocoladetaart
In deze chocoladetaart zit geen suiker, geen lactose en de taart is ook nog glutenvrij, wanneer je cacaopoeder gebruikt zonder toevoegingen.
 
Chocoladetaart
 
BENODIGHEDEN
120 gram pure chocolade, 70% cacao of meer, in stukjes
115 gram sojaboter
150 gram kokosbloesemsuiker
60 gram cacao (zonder toevoegingen)
3 eieren, losgeklopt
naar smaak vanille bourbon of een vanillestokje
eventueel nog geraspte kokos of kokosmeel
Chocoladelaagje:
250 gram pure chocolade 85% of 92%
250 ml soja cuisine

 
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 150°C en vet een (rond) bakblik van +/- 20cm in.

Breng een pan met water aan de kook en verwarm vervolgens de sojaboter en de pure chocolade in een kom au bain-marie totdat alles gesmolten en gemengd is. Voeg vervolgens de suiker, vanille bourbon, cacao en de eieren (en eventueel kokosrasp of -meel) toe en roer alles door tot het goed gemengd is. Giet het beslag in de bakvorm en bak gedurende 30 minuten gaar. Laat de taart volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

Maak ondertussen de chocoladesaus. Breek hiervoor de chocolade in kleine stukjes, breng de soja cuisine aan de kook en giet dit over de chocolade. Roer goed door totdat het een mooi geheel vormt. Laat dit even afkoelen en giet het vervolgens over de chocolade taart.
 
Geïnspireerd op de website Blij zonder suiker


Pagina terug