Nagerechten & Gebak

Deel deze pagina:

Bloedsinaasappel-marmelade taart

Recepten
27 AUG 2014
Bloedsinaasappel-marmelade taart
Bloedsinaasappel-marmelade taart
gebak of nagerecht voor 8-10 personen

BENODIGDHEDEN
200 g zachte boter, plus extra boter om in te vetten
4 el rietsuiker
2 kleine bloedsinaasappels, in schijfjes
200 g witte rietsuiker
6 flinke el marmelade (sinaasappel, citroen of grapefruit)
4 grote eieren, geklopt
200 g zelfrijzend bakmeel (of bloem met wijnsteenbakpoeder)
50 g gemalen amandelen (of amandelmeel)
de geraspte schil en het sap van 1-2 bloedsinaasappels
zout 

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm (Ø 24 cm) in met boter. Snijd met een scherp mesje de schil van de sinaasappel en snijd deze in dunne plakjes. Bestrooi de bodem met rietsuiker en rangschik de schijfjes sinaasappel erop; laat ze iets overlappen.
Klop de boter en rietsuiker licht en luchtig, klop dan de helft van de marmelade erdoor, vervolgens de eieren. Schep er het bakmeel (of de bloem), de gemalen amandelen (of amandelmeel), sinaasappelschilrasp, het sap en een snuf zout door (let op dat het beslag niet té vloeibaar wordt).
Schenk het beslag voorzichtig in de vorm. Bak de taart 50-60 minuten, tot hij goudbruin is en stevig aanvoelt. Neem uit de oven, laat hem een paar minuten staan. Verwijder als de taart nog een beetje warm is de ring van de springvorm, keer de taart om en stort hem voorzichtig op een schaal.
Verwarm voor het glanslaagje de rest van de marmelade met een beetje water in een pannetje. Prik met een vork gaatjes in de taart. Verdeel de vloeistof over de taart.
 
Serveer warm (maar de volgende dag ook heel goed te doen bij een kopje thee of koffie). Je kunt natuurlijk ook gewone sinaasappels gebruiken.

Pagina terug