Nagerechten & Gebak

Deel deze pagina:

Citroen-kwarktaart

Recepten
07 MAA 2016
Citroen-kwarktaart

voor één taart

BENODIGDHEDEN
voor het deeg:
130 g suiker
130 g roomboter
1 ei
1 eidooier
260 g bloem
voor de custardvulling:
150 g roomboter
150 g suiker
5 eieren, losgeklopt
sap en rasp van 2 biologische citroenen
voor de kwarkvulling:
500 ml kwark (vol of mager)
1 ei
rasp van 1 biologische citroen
50 g suiker (of minder)

BEREIDINGSWIJZE
Klop de suiker en de boter luchtig en voeg de eieren toe. Meng er de bloem door en kneed tot een samenhangend deeg. Maak er een bal van en leg in plasticfolie in de koelkast.

Laat op laag vuur de boter voor de custardlaag smelten en roer er de suiker door. Voeg geleidelijk en al roerend de eieren toe. Voeg sap en rasp van de citroenen toe. Verwarm al roerend tot het mengsel gebonden is.

Klop de kwark met de eieren, citroenrasp en de suiker op tot je een homogeen mengsel hebt.


Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een ingevette, lage, (geribbelde) bakvorm met het deeg en snijd de randen netjes bij. Giet er eerst de custardvulling in. Giet er vervolgens de kwarkvulling op. Zet de taart ong. 40 minuten in de oven.


Pagina terug