Nagerechten & Gebak

Deel deze pagina:

Tarte Tatin met appel en dadelstroop

Recepten
11 APR 2016
Tarte Tatin met appel en dadelstroop

voor één taart

BENODIGDHEDEN
500 gram appel
4 blaadjes (spelt-)bladerdeeg
75 gram dadelstroop
50 gram boter + wat extra voor het insmeren van de taartvorm
1 ei

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180º C. Schep de dadelstroop en boter in een pannetje. Laat de boter smelten en breng het rustig aan de kook, haal dan de pan van het vuur.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de parten in plakjes. Vet de zijkant van een taartvorm, van ongeveer 22 cm doorsnee, in met wat boter. Schik de appelpartjes in de taartvorm. Schep het stroopmengsel over de appelpartjes.

Rol de bladerdeeg uit tot een vel dat een paar cm groter is dan de doorsnede van de vorm. Leg het bladerdeeg over de appeltjes, stop hem aan de randen goed in en vouw het overtollige deeg terug. Klop het eigeel los met een scheutje water en kwast hier het deeg mee in.
Bak de taart in 30 minuten gaar en goudbruin. Laat hem 15 minuten afkoelen, snij de randen los. Leg een bord over de vorm heen en keer de vorm met bord om en stort zo de taart op het bord.


Pagina terug