Nagerechten & Gebak

Deel deze pagina:

Citroenpuddingcake

Recepten
18 APR 2016
Citroenpuddingcake

nagerecht voor zes personen

BENODIGDHEDEN   
60 gram boter
220 gram suiker

rasp van 2 citroenen
vers citroensap van 1,5 citroen
3 eieren, dooier van eiwit gescheiden
60 gram bloem

300 ml melk
poedersuiker
twee ovenschalen die in elkaar passen


BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de kleinste ovenschaal in.
Mix de boter, suiker en citroenrasp door elkaar in een grote kom. Voeg de citroensap, bloem, melk en eidooiers hier één voor één bij. Mix het mengsel goed door voor je het volgende ingrediënt toevoegt.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf tot er lichte pieken ontstaan (deze ontstaan als je de mixer eruit haalt). Schep de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het citroenmengsel.
Giet het mengsel in de ingevette ovenschaal. Plaats deze ovenschaal in de grotere schaal. Vul de buitenste schaal met een laagje water, ongeveer tot de helft van het citroenmengsel.
Zet de schaal in de oven. Bak tot 40 minuten op 180°C.
De puddingcake is klaar als de bovenkant mooi bruin is, met pudding op de bodem. Verwijder de binnenste ovenschaal uit de buitenste.
Bestrooi de puddingcake vlak voor het serveren met poedersuiker.

Dit toetje kan zowel lauwwarm als koud gegeten worden. Ideaal dus om ’s middags te maken, in de koelkast te schuiven en later op te eten. De poedersuiker strooi je er vlak voor het serveren overheen. Een recept van Brenda kookt.


Pagina terug