Nagerechten & Gebak

Deel deze pagina:

Torta di pommi - appeltaart (uit Verona)

Recepten
01 NOV 2016
Torta di pommi - appeltaart (uit Verona)

BENODIGDHEDEN
600 g zure appels (Goudreinet)

200 g bloem
150 g zachte boter
2 eierdooiers
snuf zout
100 g suiker
75 g rozijnen
50 g grof gehakte amandelen of amandelschaafsel
1 citroen
een afgestreken theelepel kaneel
Springvorm 25 of 26 cm

BEREIDINGSWIJZE
Doe de bloem in een kom met 100 gram zachte boter, zout en de eierdooiers.
Kneed het snel tot een soepel deeg en laat het een uur afgedekt in de koelkast staan.
Pers de citroen. Schil de appels, snijd ze in stukjes en schenk er het citroensap over. Wel de rozijnen in lauwwarm water en dep ze na een half uur goed droog. Smelt de rest van de boter au bain-marie. Meng de suiker met de kaneel in een kom.
Neem een stuk bakpapier, groot genoeg om een bakvorm van 25-26 centimeter doorsnee mee te bedekken. Houd het onder de kraan, wring het uit en vouw het daarna open en bekleed de bakvorm. Verwarm de conventionele oven voor op 180 graden ºC.
Rol het deeg na een uur uit tot een dunne plak van ongeveer 30 centimeter doorsnee. Bedek de bakvorm met het deeg en prik er gaatjes in. Strooi de helft van de rozijnen over de bodem. Verdeel de appels een beetje leuk over de taart en schenk de gesmolten boter er overheen. Smeer uit met een kwast. Verdeel de rest van de rozijnen en de amandelen over de taart. Strooi de suiker met kaneel erover.
Bak de taart in het midden van de oven ongeveer 45 minuten gaar. Voorkom dat de bovenkant te bruin wordt: dek de bovenkant ongeveer halverwege de baktijd af met een stuk bakpapier.


Pagina terug