Nagerechten & Gebak

Deel deze pagina:

Jodie’s zuurkoolstamppot met kerrie-appeltjes

Recepten
25 DEC 2016
Jodie’s zuurkoolstamppot met kerrie-appeltjes
Jodie’s zuurkoolstamppot met kerrie-appeltjes
voor vier p
ersonen

BENODIGDHEDEN
1,5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukjes
1 pakje zuurkool (500 g)
45 g boter
1 ui, gesnipperd
2 goudreinetten, geschild en in schijven
scherpe kerriepoeder
300 ml melk
200 g zachte geitenkaas, verkruimeld
zout en peper naar smaak

BEREIDINGSWIJZE
Vet een ovenschaal in met boter. Verwarm de oven voor op 200°C.
Vul een pan met een bodempje water en voeg de aardappelen en de zuurkool toe. Kook dit ± 20 minuten met de deksel op de pan.
Smelt 30 g boter in een steelpannetje en roer de melk erdoor. Giet dit mensel bij de afgegoten aardappelen en zuurkool en stamp tot puree. Breng op smaak met zout en peper.
Bak de schijfjes appel in 15 g boter goudbruin in ± 3 minuten, draai halverwege om. Bestrooi met kerriepoeder. Bak in de laatste minuut ook de gesnipperde ui mee.
Schep de stamppot in de ingevette ovenschaal en leg hieroverheen de appel en verkruimelde geitenkaas. Zet het geheel ± 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Pagina terug