Nagerechten & Gebak

Deel deze pagina:

Appel-rozijnen-yoghurtbroodjes

Recepten
25 MAA 2018
Appel-rozijnen-yoghurtbroodjes
Heerlijke broodjes voor de Paasbrunch! Deze bollen met rozijnen en appel worden gemaakt met Griekse yoghurt en zijn lekkere, heerlijk zachte broodjes. Je kunt ze makkelijk een dag eerder maken, want ook een dag later zijn ze nog zacht en heerlijk van smaak.

Appel-rozijnen-yoghurtbroodjes
voor acht broodjes

BENODIGDHEDEN
250 gram bloem
250 gram Griekse yoghurt
2 eieren
100 gram rozijnen, geweld in warm water
½ appel
1 zakje bakpoeder (18 g)

1 snufje zout
eventueel een beetje vanillesuiker
eventueel een snufje kaneelpoeder

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180° C.

Weeg de bloem af en doe in een grote kom samen met zout en bakpoeder. Meng alles door elkaar. Voeg dan de Griekse yoghurt en de eieren toe en roer het tot één geheel. Schil de appel en schaaf de helft door het mengsel. Giet het water van de rozijnen af en voeg ze toe aan het deegmengsel. Zorg dat het deeg niet te nat of te droog is (voeg anders nog wat bloem of water toe). Het mag nog wel een beetje plakkerig zijn.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Gebruik twee eetlepels om het beslag in bolletjes op de bakplaat te plaatsen. Maak ongeveer 8 mooie ronde bolletjes en plaats dan de bakplaat in de oven. Bak de broodjes in 20 minuten gaar en bruin.

De broodjes zijn zowel warm als koud te eten. Je kunt ze naturel eten, of met (room-)boter en/of jam.
Dit recept is geïnspireerd op een recept van de kokende zussen.

Pagina terug