Nagerechten & Gebak

Deel deze pagina:

Kokos-rozijnenkoekjes

Recepten
03 JUN 2018
Kokos-rozijnenkoekjes

Kokos-rozijnenkoekjes

voor ongeveer 24 koekjes

BENODIGDHEDEN
200 g zachte boter
160 g rietsuiker
1 ei
180 g bloem
1 snufje zout
150 g kokosrasp
125 g rozijnen

BEREIDINGSWIJZE
Bedek 2 bakplaten met bakpapier of bakfolie. Verwarm de oven voor op 175°C (boven en onderwarmte).
Roer de zachte boter met de suiker cremig, roer er vervolgens het ei door. Roer er de bloem met een snufje zout doorheen. Schep er vervolgens de kokosrasp en de rozijnen door en meng goed tot een stevig deeg.
Schep met een ijslepel (of twee lepels) balletjes van ongeveer 2½ cm Ø en leg deze op de bakplaten (per bakplaat zijn dit ongeveer 12 bolletjes). Druk de bolletjes iets plat.

Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze op de bakplaat even afkoelen.

Pagina terug