Nagerechten & Gebak

Deel deze pagina:

Torta di noce (walnotentaartje)

Recepten
02 JUL 2014
Torta di noce (walnotentaartje)
Torta di noci (walnotentaartje)
 

BENODIGDHEDEN
250 g gepelde verse walnoten of twee zakjes
4 biologische eieren
180 g witte rietsuiker
200 g tarwebloem, gezeefd
1 eetlepel citroensap
(boeren-)boter om in te vetten
bloem om te bestuiven
poedersuiker
 
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven op 200°C.
Hak de walnoten klein (handmatig of in de keukenmachine), zonder er poeder van te maken.
Splits de eieren en zorg dat er geen spoortje dooier in het wit komt. Klop de dooiers met de suiker tot het mengsel wit en schuimig is. Klop de eiwitten met schoon materiaal in een schone kom stijf.
Spatel de eiwitten voorzichtig door het dooiermengsel, voeg de gezeefde bloem beetje bij beetje toe. Blijf ’met beleid’ spatelen zodat er geen klontjes ontstaan.
Voeg als alle bloem is opgenomen de gehakte walnoten en het citroensap toe. Spatel nog even goed door.
 
Beboter een springvorm en bestuif die met bloem. Doe het mengsel erin en bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar.
Laat de notentaart afkoelen en bestuif met poedersuiker.
 

Pagina terug