Nagerechten & Gebak

Deel deze pagina:

Kruidige pompoen-notencake

Recepten
09 JUL 2014
Kruidige pompoen-notencake
Kruidige Pompoen-notencake
voor 2 cakes
 
BENODIGDHEDEN
320 gram volkorenmeel
60 gram maïsmeel of maïzena
2 theelepels wijnsteenbakpoeder
1 theelepel gemberpoeder
1,5 theelepel kaneelpoeder
0,5 theelepel kruidnagelpoeder
0,5 theelepel nootmuskaatpoeder
0,5 theelepel zout
150 gram boerenboter op kamertemperatuur
500 gram witte rietsuiker
500 gram gekookt en gepureerd
       pompoenvruchtvlees
4 biologische eieren
160 ml water
naar smaak rozijnen (150 gram) en
gehakte walnoten (60 gram)
 
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee cakevormen in met boter en bestuif ze licht met tarwebloem.
Meng in een schaal volkoren- en maïsmeel of  maïzena, bakpoeder, kruidenmengsel en  zout.
Mix in een grote schaal de boter en suiker tot één geheel en mix er vervolgens pompoen, eieren en water goed doorheen. Voeg de droge ingrediënten toe en mix door toe een een glad mengsel is ontstaan. Doe er de rozijnen en walnoten bij.
Verdeel het mengsel over de cakevormen en bak de cakes in 60 tot 65 minuten gaar. Controleer de gaarheid met een cake- of satéprikker: komt deze er droog en schoon uit dan zijn de cakes gaar.
Na tien minuten afkoelen op een keukenplank storten.


Pagina terug