Nagerechten & Gebak

Deel deze pagina:

Japans stoofpotje met rundvlees

Recepten
23 FEB 2020
Japans stoofpotje met rundvlees

In dit recept wordt droge witte wijn gebruikt als onderdeel om het rundvlees en de aardappelen te garen. Samen met de shoyu geeft dit een typisch Japanse smaak. Je kunt natuurlijk ook de traditionele sake of rijstwijn gebruiken. Dat maakt het nóg authentieker...

Japans stoofpotje met rundvlees
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
300 g rundvlees in dunne repen
500 g aardappelen (3-4 middelgrote)
2 uien
4 tl plantaardige olie om te bakken
1,3 dl water
2 el suiker
3 el sojasaus (shoyu of tamari)
½ dl droge witte wijn

BEREIDINGSWIJZE
Snijd de plakken vlees in stukjes van 4 cm. Schil de aardappelen en snijd ze in vier of meer stukken, al naar gelang de groottte. Pel de uien en snijd ze overlangs doormidden. Leg de helften plat neer en snijd ze overlangs in smalle, even dikke halvemaantjes. Verhit in een zware pan met dikke bodem 2-3 tl olie en bak daarin het vlees ca. 2 minuten aan. Neem het uit de pan en zet apart.
Voeg 2 tl olie aan de pan toe en bak de uien en de aardappelstukken al omscheppend in ca. 2 minuten aan tot ze goed met olie zijn bedekt. Voeg dan 1,3 dl water, de witte wijn en de suiker toe. Laat alles zachtjes stoven tot de aardappelen halfgaar zijn en voeg dan de sojasaus toe. Voeg ook het vlees toe en kook ca. 15 minuten of tot de aardappelen en het vlees gaar zijn.

Dien warm op in aparte kommen.

Pagina terug