Nagerechten & Gebak

Deel deze pagina:

Rabarber met honing en sinaasappel

Recepten
04 MEI 2020
Rabarber met honing en sinaasappel

Rabarber met honing en sinaasappel
nagerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
750 g rabarber
1 grote sinaasappel
5 eetlepels honing
100 g suiker
2 eetlepels maiszetmeel (maizena)
400 ml Griekse yoghurt

BEREIDINGSWIJZE
Was de rabarber en snijd de stengels in schuine stukken van 4-5 cm. Rasp de schil van de sinaasappel. Knijp het sap uit de sinaasappel. Breng de rabarber met de honing, de suiker, de geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap in een ruime pan aan de kook. Draai het vuur lager en laat pruttelen.
Meng het maiszetmeel met 2-3 eetlepels koud water. Voeg dit al roerende aan de rabarber toe en laat ca. 3 minuten pruttelen. Blijf roeren. De rabarber moet zacht worden maar nog niet helemaal uit elkaar vallen. Neem van het vuur en laat even afkoelen.
Serveer de rabarber met de yoghurt.

Strooi er eventueel nog amandelschaafsel overheen. Bak dit dan kort aan in een koekenpan met een klontje boter, en laat even afkoelen op keukenpapier. Naar een recept van Okoko.nl

Pagina terug