Nagerechten & Gebak

Deel deze pagina:

Couscous met gestoofde paprika en broccoli en gerookte tofu

Recepten
10 MEI 2020
Couscous met gestoofde paprika en broccoli en gerookte tofu

Couscous met gestoofde paprika en broccoli en gerookte tofu
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
4 eetlepels olijfolie
1 grote ui, fijngesnipperd
3-4 paprika’s, in reepjes
1 middelgrote broccoli, in roosjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel gemalen chilipoeder
peper, zout
300 g (volkoren) couscous
300 g gerookte tofu, in blokjes

BEREIDINGSWIJZE
Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de ui. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee zonder te kleuren. Schep er de knoflook met de komijn en chilipoeder door en bak nog 1 minuut.
Leg de deksel op de pan en stoof de paprika’s op laag vuur in 15-20 minuten gaar en zacht. Voeg halverwege de broccoliroosjes toe. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit in een andere koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie en bak de blokjes tofu in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
Strooi ondertussen de couscous in een schaal en schenk er kokend water op totdat de couscous onder water is. Wel de couscous 5 minuten en roer de korrels met een vork los.
Schep de couscous in 4 kommen of diepe borden en verdeel er de gestoofde paprika over. Serveer met de tofu.

Pagina terug