Nagerechten & Gebak

Deel deze pagina:

Meringues met aardbeien

Recepten
09 JUL 2014
Meringues met aardbeien
Bij meesterbanketbakker Cees Holtkamp in Amsterdam heb ik jaren geleden een prachtige workshop gehad over patisserie. Een bevlogen man, Cees Holtkamp. De patisserie is overgegaan naar zijn dochter, maar hij is nog steeds verbonden aan het bedrijf, geeft ook nog steeds workshops. En de winkel is zeer de moeite van het bezoeken waard. Maar zorg er wel voor dat u geen trek heeft...
 
In de workshop maakten we onder andere meringues. Nooit eerder gemaakt, maar zeer goed gelukt. De perfecte meringue is hard van buiten, zacht en een beetje taai van binnen. En ik dacht ze maar te combineren met aardbeien. Volgens mij een hemelse combinatie.
 
Meringues met aardbeien
voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN
5 eiwitten
150 g witte rietsuiker
350 ml slagroom
400 g aardbeien
poedersuiker
extra: bakpapier
 
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 120°C.
 
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom (deze moet absoluut vetvrij en schoon zijn. Ook mag er geen spoortje eigeel in het eiwit zijn achtergebleven. Anders slaat het eiwit neer.)
Klop er in vier keer de suiker doorheen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep het eiwit in bergjes erop. Laat er voldoende ruimte tussen zodat de meringues kunnen uitzetten.
Zet 2 uur in de oven en laat daarna in de (uitgeschakelde) oven afkoelen.
 
Klop de slagroom ongezoet op. Verwijder de kroontje van de aardbeien en snijdt ze doormidden als ze erg groot zijn.
 
Leg de meringues op vier borden, schep er een flinke dot slagroom naast. Leg er vervolgens de aardbeien naast.
 
Voor als u een keer Holtkamp wilt bezoeken:
Patisserie Holtkamp
Vijzelgracht 15
1017 HM Amsterdam

Pagina terug