Nagerechten & Gebak

Deel deze pagina:

Zomerse fruittaart met vanillecreme

Recepten
09 JUL 2014
Zomerse fruittaart met vanillecreme
Zomers taartje: torta con frutta e crema di vaniglia
(fruittaart met vanillecreme - voor zes personen)
 
BENODIGDHEDEN
125 g boerenboter of roomboter
125 g witte rietsuiker
1 biologisch ei
250 g tarwebloem
een snufje zout
eventueel 1 reep pure chocolade van 70 of 85%
500 ml melk
1 buisje vanillepoeder (of 1 vanillestokje)
4 eigelen
100 g witte rietsuiker
vers fruit, zoals rode -, blauwe - of kruisbessen
maar ook aardbeien, perziken, abrikozen of nectarines kunnen goed
 
extra: plastic folie, springvorm, bakpapier en peulvruchten
 
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 175°C. 
Meng boter, suiker en ei. Voeg de bloem en het zout toe en kneed tot een samenhangend deeg. Laat even in plasticfolie koel rusten.
 
Rol het deeg tot een ronde lap uit. Vet een bakvorm in en bekleed met het deeg. Leg op het deeg bakpapier en peulvruchten en bak de bodem 15 min in de oven (dit voorkomt dat de bodem gaat opbollen).
Verwijder papier en peulvrchten en laat afkoelen. Bestrijk de bodem eventueel met een laag au-bain-marie gesmolten chocolade (in een pan met kokend water hang je een steelpan waarin je de chocolade laat smelten. Zo voorkom je dat de chocolade aanbrandt.)
 
Voor de vanillevulling: verwarm de melk met het vanillemerg. Klop de eigelen met de suiker romig. Voeg al roerend een paar lepels hete melk toe en daarna de rest van de melk. Giet het mengsel weer in de pan en verwarm al roerend tot het gaat binden. Zet de pan in koud water en laat afkoelen. Lepel de room in de taartvorm en vul met het verse fruit.
 
Zet eventueel in de koelkast weg voor gebruik of eet de taart gelijk op.

Pagina terug