Nagerechten & Gebak

Deel deze pagina:

Stoofpeertjestaart

Recepten
26 SEP 2016
Stoofpeertjestaart
voor vier personen
 
BENODIGDHEDEN
8 stoofpeertjes (of 4 grote), geschild en in partjes
1 fles rode wijn of rood vruchtensap (bijv. rode druivensap)
350 gram (witte) suiker
180 gram zachte roomboter
2 el (vloeibare) honing
2 grote eieren
300 ml volle melk
185 g zelfrijzend bakmeel
eventueel slagroom bij het serveren
springvorm: ø 24 cm
 
BEREIDINGSWIJZE
Stoof de peertjes in de rode wijn of de bessensap met 150 gram suiker in ca. 30-45 minuten gaar. Laat afkoelen. (dit kun je eventueel van te voren bereiden en koel wegzetten)
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe 100 gram suiker, 90 g boter en de honing in een pan en verwarm langzaam, onder regelmatig roeren met een garde, tot er een soepele, gelijkmatige saus ontstaat. Vet het bakblik en doe de saus erin. Rangschik de perenpartjes in de saus, zodat ze dicht bij elkaar liggen. Leg er eventueel nog een laagje peertjes bovenop. (ook dit kun je van te voren bereiden en koel wegzetten)
Klop de rest van de boter en de suiker luchtig, voeg de eieren één voor één toe en blijf even kloppen. Roer met een spatel de melk en het zelfrijzend bakmeel snel door het eimengsel. Schep het beslag over de perenpartjes.
Bak de taart in ca. 50 minuten gaar. Laat even afkoelen, verwijder de springvorm en draai de taart om op een bord.
 
Serveer eventueel met half geslagen (ongezoete) room.

Pagina terug