Overig

Deel deze pagina:

Banketbakkersroom

Recepten
15 JUL 2014
Banketbakkersroom
Banketbakkersroom
 
BENODIGDHEDEN
500 ml melk 
100 gram witte basterdsuiker, gezeefd 
1 vanillestokje, in de lengte doorgesneden of een busje vanillepoeder 
6 eierdooiers 
4 eetlepels tarwebloem 
60 gram (ongezouten) boter 
1 snufje zeezout 
 
BEREIDINGSWIJZE
Doe de melk, de helft van de suiker en het vanillestokje of de poeder in een sauspan op middelhoog vuur. 
Doe de eierdooiers en de resterende suiker in een kom en roer met een garde door tot het licht van kleur is. Voeg de bloem en zout toe en meng door elkaar. 
Als de melk net begint te koken, haal de pan van het vuur en haal het vanillestokje eruit (laat het vanillepoeder in het mengsel). Voeg heel langzaam de warme melk toe aan het eidooiermengsel, onder voortdurend roeren. Als ongeveer de helft van de melk is toegevoegd, doe dan het hele eigeelmengsel in de sauspan op middelhoog vuur. Gebruik een spatel of garde om de room te mixen terwijl het wordt verhit, neem goed alle hoeken mee. Breng het mengsel aan de kook. Laat onder voortdurend roeren ongeveer 1 minuut koken. Het mengsel is dan dik. 
Haal van het vuur en voeg de boter toe. Zeef het als je een gladdere room wilt. Doe het in een schaal en bedek direct met huishoudfolie zodat er geen vel ontstaat op de room. Zet in de koelkast en gebruik het binnen een paar dagen.

Pagina terug