Overig

Deel deze pagina:

Sheperd's pie (met seitan)

Recepten
03 FEB 2015
Sheperd's pie (met seitan)
Nog een recept van www.biobudget.nl. Shepherd′s pie is een hartig traditioneel Engels gerecht van restjes schapen- of ander vlees. Dit recept is een vegetarische variant, met seitan.

Sheperd′s pie
voor vier personen

BENODIGDHEDEN
3 el olijfolie
300 g gesnipperde ui
grof zeezout
2 wortelen in stukjes van 1,5 cm
345 g champignons, in dikke plakken
340 g sperzieboontjes (glas of vers in stukjes)
2 tl fijn gehakte verse tijm, of gedroogd
2 tl fijn gehakte salie, of gedroogd
500 g seitan
1 blikje tomatenstukjes (of verse tomaat)
1,2 dl water
2 el mirin of 1 el barley miso
1 el sojasaus (tamari/shoyu)
vers gemalen peper
aardappelpuree van 1 kg aardappel, 4 teentjes knoflook en een takje rozemarijn
extra vierge olijfolie en paprikapoeder

BEREIDINGSWIJZE
Verhit de olie in een zware ruime pan op een halfhoog vuur. Strooi de ui in de pan met een snufje zout en laat 7 à 8 minuten bakken tot de ui glazig en sappig is. Voeg de wortels, champignons, tijm en salie toe. Laat nog 5 minuten bakken. Voeg de tomaten, boontjes, seitan, water, mirin of miso en sojasaus bij de groenten. Draai het vuur hoog en breng aan de kook. Laat afgedekt op een vuur nog 25 minuten pruttelen of tot de groenten gaar zijn.
Schil de aardappelen, kook ze samen met knoflook en rozemarijn. Verwijder de rozemarijn als de aardappelen gaar zijn. Pureer en maak een lobbige aardappelpuree met olijfolie. Maak af met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 190°C. Haal het deksel van de pan met de seitan en laat indien nodig nog enkele minuten doorkoken om het vocht verder te laten indikken. Breng op smaak met peper en zout en schep het mengsel in een stenen of glazen ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree over de groenten, bestrijk met olie en strooi er wat paprikapoeder over. Zet een half uur in de oven of tot de puree goudbruin kleurt.

Gebruik de overgebleven jus voor erbij. Lekker met veldsla.

Pagina terug