Overig

Deel deze pagina:

Waldorfsalade op toast

Recepten
12 MAA 2015
Waldorfsalade op toast
Waldorfsalade op toast
lunchgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN

8 sneetjes zuurdesembrood
2 el olijfolie
100 g rozijnen
1 middelgrote knolselderij
1 citroen
1 el Dijon mosterd
1 tl appelazijn
2 el crème fraîche
2 el yoghurt
100 g walnoten
1 appel, bijv. Goudreinet
100 g veldsla
3 el olijfolie

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm een grillpan. Besprenkel het brood met olijfolie. Grill het brood 4-5 minuten om en om. Bewaar op keukenpapier.
Wel de rozijnen circa 20 minuten in warm water. Schil en snijd de knolselderij in fijne reepjes (julienne). Doe dit in de mandoline. Als je geen mandoline hebt kun je de knolselderij heel fijn snijden of grof raspen. Halveer de citroen en besprenkel de reepjes knolselderij met het sap.
Meng de mosterd, appelazijn, yoghurt en crème fraîche en meng vervolgens door de knolselderij.
Rooster de walnoten circa 4 minuten in een droge koekenpan. Hak de walnoten grof of laat ze heel. Voeg de walnoten en gewelde rozijnen toe aan de knolselderij en breng op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper. Snijd de appel met of zonder schil fijn en meng deze vlak voor serveren door de knolselderij.
Meng de veldsla samen met de olijfolie, een beetje zout en wat versgemalen peper.

Leg één snee gegrilld brood op een bord. Verdeel de waldorfsalade hierover, een beetje op het bord en een beetje over het brood, en voeg een plukje veldsla toe. Leg een tweede gegrillde snee brood erop. Doe dit voor de drie andere borden op dezelfde wijze en serveer.

Pagina terug