Overig

Deel deze pagina:

Raapsteelsalade met zalm, ei en rucola

Recepten
04 APR 2015
Raapsteelsalade met zalm, ei en rucola
Een heerlijk licht, fris en lente-achtig gerecht, ook erg geschikt  voor Pasen. Er zijn nog talloze varianten op te bedenken. Zo kun je ook zeekraal toevoegen - als dat er is - of een lente-uitje in ringetjes, kappertjes of wilde daslook en verse kruiden, zoals platte peterselie en dille. En de raapsteeltjes kun je ook nog vervangen door frisse, jonge andijvie. Wij aten er gekookte krieltjes bij met een stukje gebakken kabeljauw, maar desembrood met boerenboter kan ook heel goed.

Raapsteelsalade met zalm, ei en rucola

lunch-/brunchgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
2 bosjes raapstelen
4 eieren
flinke hand rucola
100 gr gerookte zalm
olijfolie
zout en peper uit de molen

BEREIDINGSWIJZE
Kook eerst de eieren in 6-8 minuten middelhard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snij ze vervolgens grof en zet even weg.
Snijd de raapstelen kort, was ze goed en laat uitlekken. Was de rucola en laat uitlekken. Vermeng de rucola met de raapstelen en schik op een platte, of diepe schaal.
Schep de eieren door de sla en meng even door elkaar (of vermeng niet en wissel af met de zalm). Voeg een snufje zout en een paar draaien uit de pepermolen toe. Snijd de plakken zalm in stukjes en leg deze bovenop de salade.
Doe er een flinke scheut olijfolie overheen en serveer.

Pagina terug