Overig

Deel deze pagina:

Mexicaanse pitabroodje met guacemole-dip

Recepten
10 OKT 2016
Mexicaanse pitabroodje met guacemole-dip
Mexicaanse pita-broodjes met guacemole-dip
hoofdgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
4 pitabroodjes
150 g gehakt (rund-, halfom of lamsgehakt)
1 rode ui
3 teentjes knoflook
150 g rode nierbonen (potje, uitgelekt)
150 g maïs (potje, uitgelekt)
250 g soeptomaten of gepelde tomaten (blikje)
¼ ijsbergsla
4 el crème fraîche
enkele druppels tabasco
½ el paprikapoeder
snufje kruidnagel
½ el komijn
½ el gemalen koriander
versgemalen peper - zout
guacemole (zie recept hieronder)
tortillachips naturel

BEREIDINGSWIJZE
Hak de ui en de knoflook fijn. Bak ze in boter of olie tot ze glazig zien.
Voeg het gehakt en de kruiden, tobasco, peper en zout toe en laat 5 à 8 minuten meebakken. Voeg de gepelde tomaten, uitgelekte bonen en maïs toe. Laat 25 minuten pruttelen op laag vuur onder af en toe doorroeren. Proef, en breng eventueel meer op smaak.
Rooster de pitabroodjes kort (in koekenpan of onder de grill). Snijd in de lengte door, maar niet volledig. Snijd de ijsbergsla fijn en schik in de pitabroodjes. Schep hierop enkele eetlepels chili con carne.
Serveer met zure room, guacemole, een handje tortillachips en een (groene) salade.

Guacemole
BENODIGDHEDEN: 2 avocado’s, uitgeperste ½ citroen, fijngehakt teentje knoflook, ½ tl gemalen koriander, ½ tl chilipoeder, snufje cayennepeper, peper en zout. Eventueel vers korianderblad ter garnering.
BEREIDINGSWIJZE: snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak ze met een vork in een kom fijn, samen met alle ingrediënten behalve het verse korianderblad (of gebruik de keukenmachine). Voeg voor het opdienen eventueel wat vers korianderblad toe.


Pagina terug