Overig

Deel deze pagina:

Peultjes met geitenkaas en citroenboter

Recepten
02 JUL 2014
Peultjes met geitenkaas en citroenboter
Peultjes met geitenkaas en citroenboter
voor 4 personen
 
BENODIGDHEDEN
1 kg peultjes
zout en versgemalen zwarte peper
150 gram jonge of oude geitenkaas
voor de citroenboter:
50 gram boerenboter
3 eetlepels citroensap
½ theelepel witte rietsuiker
1 eetlepel gesnipperde verse munt
 
BEREIDINGSWIJZE
Haal de peultjes af en was ze. Kook ze in 2-3 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout. Giet de peultjes af in een vergiet, laat ze onder koud stromend water afkoelen.
Snijd de kaas in hele kleine blokjes.
Verwarm voor de citroenboter de roomboter tot ze bruin begint te worden en roer het citroensap, de suiker en de munt er door. Laat het geheel al roerende heet worden.
Schep de uitgelekte peultjes en de blokjes kaas door de citroenboter en strooi er wat peper over. Serveer direct.
Lekker met lamsvlees en gebakken aardappels. Of bijvoorbeeld met risotto, laat de boter dan niet al te heet en bruin worden.

Pagina terug