Overig

Deel deze pagina:

Raapsteeltjessoep met mascarpone en blauwschimmelkaas

Recepten
02 JUL 2014
Raapsteeltjessoep met mascarpone en blauwschimmelkaas
Raapsteeltjessoep met mascarpone en blauwaderkaas
Vooraf of lunchgerecht voor vier personen

BENODIGDHEDEN
2 el olijfolie
1 el boter
2 fijngehakte sjalotten
3 waspeentjes, geschrapt en fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 grote pastinaak, geschrapt en fijngehakt (of 3-5 extra
      worteltjes)
1 kleine prei, fijngehakt
2 l water
3 bossen raapsteeltjes, gewassen en grofgehakt
3 tl grof zeezout
100 g mascarpone
75 g blauwschimmelkaas, zeer fijn verkruimeld
75 g belegen boerenkaas, zeer fijn geraspt
versgemalen zwarte peper
 
BEREIDING
Verhit de olie en boter in een koekenpan en fruit hierin 10-15 min al omscheppend de sjalotjes, wortel, knoflook, pastinaak en prei op net niet middelhoog vuur. Kook intussen het water in een grote soeppan, voeg het groentemengsel en de raapsteeltjes toe, breng opnieuw aan de kook en laat met het deksel op de pan 10 min zachtjes koken. Roer zout en mascarpone erdoor en mix de soep met de staafmixer. Voeg de kazen toe en staafmix nog eens. Breng op smaak met peper.
Erg lekker met warme ronde (zilvervlies-)rijst.

Pagina terug